Felfedezésre váró borászatok

A Kárásztelek Pezsgőpincészet egy újraültetett történelem, évszázados bortermő terület visszahelyezése arra a domboldalra, ahol már az 1770-es jozefiniánus térkép készítői szőlőterületet rajzoltak. Itt készülnek pezsgőink és boraink és hisszük, hogy méltó hírvivői annak a sok százéves történetnek, ami mögötte áll.

Érmihályfalva, csak egy kis városka, sokaknak lehet semmit nem mond ez a név, de édesapám nagyapámmal együtt ebben a kis városkában álmodtak meg valamit. Közös borászkodás, apa és fia.  A szőlő iránti tisztelet és szeretet mindkettőjükben elmondhatatlanul nagy volt, amit még a nagyapám édesapjától szívhattak magukba,

Bihardiószeg külső Magyarországon, pillanatnyi Románia területén található, Nagyváradtól északra 30 kilométer, Debrecentől keletre 40 kilométer távolságra.

Az egykor borház nélkül létező pincét 1981 augusztusában vásárolta meg a család, majd 1983-ban építtettük elé a présházból és tanyaszobából álló épületet, melyet 2016 őszén vendéglátásra is alkalmas borterasszá alakítottunk át.

A Krasznabélteki ásott pincék egyediek Romániában, és bizonyítékként szolgálnak arra, hogy az itt élő emberek mindig is szerették/értékelték a bort, és az életük a falubeli háztartás és a szőlős között oszlott meg. A több mint 370 pince, a falu mása, hiszen az 1872-es tűzvész nyomán, mikor a falubeli házak leégtek, a téli időszakra az egész falu kiköltözött a pincékbe. A családunk országszerte meg akarja ismertetni az emberekkel a Krasznabélteki pincéket, ezért a pincék szerepelnek a borok címkéjén.