A családunk már több generációja készít tüzes, lángnyelvű nedűket. Édesapánk (Parászka György) a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola tanára volt, gyakorlatot oktatott, 2013-as halála után nagyobbik fia Gergely vette át a helyét a tanári szakmában. Jelenleg a Parászka Pincészet két oszlopos tagja a korábban említett Gergely és fiatalabb testvére László. Mindketten tagjai a Szent Vencel Beregszászi Borrendnek.
A borászatban mindkét, a szakmában használt technológia megtalálható. A tradicionális hordós illetve a modernebbnek számító reduktív erjesztés és érlelés egyaránt. Rendelkezünk egy 100 éves sziklába vájt boros pincével, melyet még az Osztrák-Magyar Monarchia idején törtek ki olasz hadifoglyok. Ezen kívül feldolgozó, présház (borház) és még egy pince (ez már épített és klímatizált) áll rendelkezésünkre.
A pincészetünkben készült borok
Fehér boraink: Chardonnay, Zenit, Rizling szilváni, Furmint, Olasz rizling, Cvetocsnéj, Pölöskei muskotály.
Vörös boraink: Golubok-Alibernet, Cabernet sauvignon, Merlot, Saperavi, Zweigelt, Kagor (právoszláv misebor, Cabernet-Merlot-Syrah)
Mint a legtöbb borászatban, nálunk is lehetőség van borkóstolókra bejelentkezni. Ezeken az alkalmakon nem csak a szakmai tudás és a borkultúra elmélyítése a cél, hanem a vendégek jó hangulatának a biztosítása is. Külön kérésre birtok látogatás és szőlő kóstoló is megvalósítható.