Komolyabban apósom, Dupáj István kezdett el foglalkozni szőlőműveléssel a családban. 1991-ben negyven szoteken (egy szotek száz négyzetméternek felel meg). Első lépésként kivágtuk a régi, elhanyagolt tőkéket, majd újabb szőlőfajtákat ültetett.
Kezdetben apósom csak a csemegeszőlőt adta el. Akkoriban még kevés bort készített.
Idővel megnőtt a kereslet a minőségi borok iránt, s így apósom és én még több szőlőt ültetettünk.
A borokat a hegyoldalra épített borospincében érlelem. A lakóházunk mögött, az udvarunkon is található fő klimatizált borospince és présház, amelyben a bor előállítása és tárolása történik. A pince mikroklímája nagyon jót tesz a benne tárolt bornak, középhőmérséklete egész év folyamán 16°C.
A 2000-es évek elejétől kezdtünk el borkóstolókat tartani. Részt veszünk Kárpátalján belüli borfesztiválokon és versenyeken.
A beregszászi Szent Vencel Borrend tagja vagyok, a borrend 2003-ban jött létre, azokat igyekeznek borlovaggá avatni, akik jelentős teljesítményt mutatnak fel a kárpátaljai borkultúra ápolása területén. Emellett benne vagyok a 2018-ban alakult Kárpátaljai Magyar Borászok Egyesületében.
A borászatunkban készített borok
Tramini – Kárpátalja Rózsája (piros traimini), Olaszrizling (fehér száraz, óbor), Furmint (száraz fehér bor, őshonos magyar fajta szőlő, tokaji), Pölöskei muskotály (félédes fehér bor), Muszkát ADDA (csemege szőlőből készült bor, rosé), Cuvée (száraz fehér bor, többféle szőlőből készült bor), Golubok (száraz vörös bor, korai érésü, festőlevü szőlő), Alicante Bouschet (francia fajta kék szőlő- desszert bor), Kék kecskecsöcsű (desszert bor), cabernet sauvignon (száraz vörös bor), kagor (dessszert vörös bor).